X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Uzbekistan: Președintele în exercițiu Karimov a fost reales cu peste 90% din voturi

30 mar. 2015,, 20:00   Externe
5120 0

Uzbekistan: Președintele în exercițiu Islam Karimov a fost reales cu peste 90% din voturi
Foto: newsru.com

Președintele în exercițiu din Uzbekistan, Islam Karimov, a fost reales fără surpriză pentru un nou mandat de cinci ani cu peste 90% din voturi, după un scrutin legislativ în care nu a existat o opoziție reală și care a fost denunțat de observatorii internaționali, relatează AFP. '17,2 milioane de persoane, adică 90,39% dintre alegători, și-au dat votul pentru Islam Karimov', a anunțat Mirjo-Ulugbek Abdoussalomov, directorul Comisiei Electorale Centrale din această fostă republică sovietică din Asia Centrală, care afirmă că participarea la vot a fost de peste 91%.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a semnalat lipsa de competitivitate la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Uzbekistan, potrivit unei declarații făcute luni de șefa misiunii OSCE din această țară, Cayetana de Zulueta, relatează RIA Novosti.

'Am văzut că alegerile s-au desfășurat într-un spațiu controlat în care nu a mai fost loc pentru opoziție, pentru că întreaga atenție a fost acordată președintelui în exercițiu (Islam) Karimov', a afirmat Zulueta, subliniind că la aceste alegeri 'nu a existat competitivitate'. În pofida restricțiilor constituționale clare care limitează la două numărul de mandate succesive pentru un candidat la funcția supremă în stat, Comisia Electorală Centrală de la Tașkent (capitala uzbekă) a înregistrat candidatura președintelui în exercițiu pentru un nou mandat. Un astfel de gest vine în contradicție cu principiile statului de drept și inspiră îndoială față de independența Comisiei Electorale, a spus reprezentanta OSCE, potrivit RIA Novosti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?