X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Munteanu: Instituțiile statului au primit comandă „să corecteze” dosarul de studii al premierului (DOC)

30 mar. 2015,, 16:28   Politică
5046 12

Munteanu: Instituțiile statului au primit comandă „să corecteze” dosarul de studii al premierului (DOC)
Foto : noi.md

„Se pare că organele coercitive ale statului au primit comandă să corecteze dosarul de studii al prim-ministrului Chiril Gaburici”. Astfel a comentat deputatul liberal Valeriu Munteanu preluarea de către Inspectoratul General al Poliției a documentelor din dosarul de studii al premierului, notează NOI.md.

„Este o practică specifică regimurilor comuniste, atunci cînd serviciile speciale ale statului erau impuse să creeze legende de studii pentru conducătorii comuniști, care, dedicîndu-și tinerețea idealurilor lui Karl Marx și Friedrich Engels, nu prea au ajuns la Universitate. Dar conform legendelor create de «poliția politică», erau absolvenți ai celor mai bune universități ale timpului. Vladimir Vasilievici, reanimați poliția politică? Ce alte «misiuni speciale» o să primească?”, a scris deputatul pe o rețea de socializare.

Liberalul a expediat o nouă scrisoare liderului PLDM, Vlad Filat, în care îi cere să clarifice unele aspecte din dosarul de studii al premierului Gaburici. Potrivit deputatului, această responsabilitate în revine PLDM-ul, întrucît este formațiunea care l-a delegat pe omul de afaceri în funcția de premier.

„Este de datoria și responsabilitatea personală a dumneavoastră, în calitate de președinte al partidului care l-a delegat în funcție, ca imediat și necondiționat să faceți lumină în dosarul de studii al lui Chiril Gaburici, iar în situația în care ați constatat că, pe lîngă aspecte de ordin moral, există și vădite elemente ale componentei de infracțiune, să faceți demersuri în măsură să restabilească încrederea cetățenilor în statul de drept”, se arată în scrisoarea semnată de Valeriu Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?