Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Prin Cuciurgan și Platonovo este interzisă transportarea mărfurilor accizabile

30 mar. 2015,, 17:30   Externe
6735 11
Foto: moldova.org
Guvernul Ucrainei a exclus punctele de trecere "Cuciurgan" şi "Platonovo" de la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene din lista punctelor de trecere auto şi feroviară, prin care se permite transportarea mărfurilor accizabile.

Potrivit agenţiei "Infotag", hotărîrea va intra în vigoare la începutul lunii mai şi va viza alcoolul etilic şi băuturile alcoolice, bere, ţigarete, produse petroliere, gaz lichefiat, automobile.

Aceste puncte de trecere (Platonovo-Goianul Nou şi Cuciurgan-Pervomaisk) sînt cele mai importante din Transnistria şi nu sînt controlate de autorităţile constituţionale ale Moldovei. Pînă în prezent Chişinăul nu putea controla operaţiunile de comerţ externe ale agenţilor economici din autoproclamata RMN, efectuate prin aceste puncte.

Chişinăul nu obstrucţionează activitatea de economie externă a agenţilor economici din regiune, dar solicită înregistrarea acestora în Republica Moldova, precum şi perfectarea vamală a mărfurilor importate în Transnistria şi exportate din regiune.

Tiraspolul se opune acestui fapt, acuzînd Chişinăul şi Kievul de "blocarea economică a Transnistriei".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?