Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul Apărării: Armata are nevoie de un buget de 1% din PIB

30 mar. 2015,, 17:15   Economie
2863 2
Foto: noi.md
Pentru menţinerea în stare funcţională a forţelor armate ale Moldovei este necesar un buget al Ministerului Apărării de 1% din PIB. Opinia a fost exprimată luni de către ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, la Centrul de Informare şi Documentare NATO, în cadrul seminarului "Consolidarea capacităţilor jurnaliştilor în reflectarea subiectelor de securitate şi cooperarea practică dintre Republica Moldova şi NATO", relatează agenția Infotag.

Ministrul a recunoscut că această cifră de repetate ori a fost enunţată atît de el, cît şi de predecesorii săi, nu este inventată, deoarece este aplicabilă în majoritatea statelor democratice care au grijă de starea propriei armate.

"Nu vorbim despre cheltuieli ale bugetului statului pentru armată de 25-40%, cum este în Rusia şi care este lider în acest sens", a menţionat ministrul.

Potrivit funcţionarului, pentru menţinerea efectivului şi tehnicii Armatei Naţionale la nivelul funcţionabil, este necesar cel puţin 1% din PIB.

El a precizat că trainingul iniţiat de Ministerul Apărării pentru jurnalişti are drept scop promovarea imaginii armatei, precum şi înţelegerea a ceea ce înseamnă NATO şi cum cooperează Moldova cu organizaţia.

"Misiunea presei este de a oferi cetăţenilor informaţie nepărtinitoare şi operativă, care reflectă cu adevărat un eveniment sau altul. Din păcate, în privinţa rolului şi locului NATO în lumea modernă şi în privinţa alianţei cu Moldova sînt multe mituri şi minciuni. De asemenea, împotriva imaginii armatei Moldovei s-a început în ultimii ani practic un război informaţional. În cadrul seminarului se va relata despre ce proiecte cu NATO sînt realizate în Republica Moldova, care este starea de lucruri în forţele armate, ce se întreprinde pentru educarea sentimentului de patriotism la militari, devotamentului faţă de stat", a spus Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?