Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Socialiştii cer stoparea construcţiilor ilegale

30 mar. 2015,, 16:45   Societate
2629 0
Foto: rdstr.ru
Partidul Socialiştilor a solicitat luni, în cadrul unei acţiuni de protest, primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, să stopeze construcţiile ilegale. Peste 50 de membri şi susţinători ai partidului au scandat lîngă sediul Primăriei "Opriţi distrugerea oraşului!", "Nu – construcţiilor ilegale!", "Chirtoacă – la răspundere!", informează agenţia "Infotag".

Deputatul PSRM, Oleg Lipschi, a spus că "chişinăuienii au venit din nou la Primărie pentru a cere instaurarea ordinii".

Potrivit lui, "nimeni din Chişinău nu se ocupă de aceasta, oraşul este murdar, neîngrijit, iar construcţiile ilegale cresc ca ciupercile după ploaie".

"Construcţiile ilegale apar direct lîngă blocurile de locuit, chiar pe spaţiile de joacă, iar în curînd în parcuri vor fi mai multe case decît copaci, şi asta se întîmplă cu acordul autorităţilor locale", a spus deputatul.

El a menţionat că "chişinăuienii cer oprirea acestei fărădelegi, pentru ca autorităţile să fie alături de oameni, nu împotriva lor".

Socialistul consideră că "primarul şi Consiliul Municipal, care împart terenurile, distrugînd astfel Chişinăul, trebuie să-şi dea demisia".

Deputatul Vasile Bolea a spus că "Chirtoacă va rămîne în memoria chişinăuienilor ca cel mai rău primar".

Manifestanţii au menţionat că acţiunile de protest vor continua pînă cînd Primăria nu va auzi cerinţele orăşenilor.

În cadrul şedinţei operative Chirtoacă a spus că "socialiştii fac populism, în loc să rezolve problemele oraşului şi ţării".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?