Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Proiectul politic al lui Iurie Leancă a atras în ultimele zile circa 2 mii de oameni

30 mar. 2015,, 16:30   Politică
3805 8
Foto: moldova24.info
Circa două mii de oameni au anunţat despre dorinţa de a se alătura Partidului Popular European (PPEM), creat de fostul premier Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al formaţiunii, circa 1,6 mii de semnături de alăturare la proiect au fost înregistrate doar la Chişinău, însă activiştii PPEM colectează semnături în toată Moldova.

Despre intenţia de a se alătura lui Leancă a anunţat un grup de consilieri raionali din Partidul Liberal Democrat (PLDM) din raionul Basarabeasca. Consilierii îşi argumentează decizia prin faptul că noul proiect politic este în stare "să restabilească încrederea cetăţenilor faţă de viitorul european al Moldovei".

Foştii liberal-democraţi au îndemnat şi alţi cetăţeni din ţară să le urmeze exemplul. Conform rezultatelor alegerilor locale, în consiliul raional Basarabeasca sînt şase consilieri de la PLDM.

Fostul premier a părăsit Partidul Liberal Democrat la începutul lunii martie în semn de dezacord cu politica conduceri formaţiunii. El a început să creeze propriul proiect politic, numindu-l "Partidul Popular European din Moldova". La sfîrşitul săptămînii trecute, despre retragerea din PLDM au anunţat cîțiva consilieri din raionul Cimişlia.

Pentru înregistrarea formaţiunii politice este necesar de depus la Ministerul Justiţiei o cerere de înregistrare, regulamentul şi programul partidului, precum şi documentul de fondare cu anexarea listei membrilor de partid, care trebuie să fie cel puţin patru mii la număr, documentele de fondare a organizaţiilor teritoriale ale partidului, lista delegaţilor care au participat la congresul de fondare. La momentul fondării partidului membrii acestuia trebuie să locuiască în cel puţin o jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivel secundar şi cel puţin 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale indicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?