Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tapiola propune lichidarea celor trei bănci problematice (VIDEO)

30 mar. 2015,, 15:31   Economie
3208 2
Tapiola propune lichidarea celor trei bănci problematice
Foto : noi.md
Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, susține că nu-și poate explica cum a fost posibilă sustragerea a miliarde de lei de la trei bănci într-o țară atît de mică precum este Moldova. Potrivit oficialului, Guvernul trebuie să acționeze acum rapid și hotărît pentru a preveni eventuale riscuri pentru cetățeni, notează NOI.md.

În opinia lui Tapiola, guvernarea trebuie să dea dovadă de voință politică în abordarea acestei probleme. „Mă tem ca nu voi putea răspunde cum e posibil să furi atît de mulți bani dintr-o țară atît de mică. Consider că acum e timpul oportun pentru a iniția o investigație amănunțită și a-i pedepsi pe oamenii responsabili, de încercat de recuperat ceea ce se poate și structural de a se asigura că scheme de genul acesta nu vor mai putea avea loc în viitor. Este important de soluționat problema acestor trei bănci într-o manieră hotărîtă, nu avem timp”, a precizat Tapiola.

Șeful delegației UE a mai precizat că o soluție optimă pentru depășirea crizei din sistemul bancar ar fi lichidarea celor trei bănci problematice. „Cea mai probabilă cale de ieșire ar fi lichidarea acestor trei bănci, transferînd, totodată, depozitele și garanțiile. Este important ca niciun cetățean moldovean să nu aibă de suferit de pe urma acestei situații. Asta ar însemna curățirea bazei și o predictibilitate mai mare pentru persoanele care au făcut depozite. Asta nu înseamnă ca oamenii vor pierde bani, dar că instituțiile prost guvernate nu vor mai exista”, a explicat Tapiola.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?