X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Întîlniri petersburgiene în Moldova

30 mar. 2015,, 15:15   Politică
3343 3
Foto: forum.md
În perioada 2-4 aprilie, la Chișinău va avea loc acțiunea cultural-educațională „Întîlniri petersburgiene în Moldova”, organizată de Guvernul de la Sankt-Petersburg, în parteneriat cu reprezentanța Agenției Federale „Rossotrudnicestvo” în Republica Moldova, relatează NOI.md.

Delegația rusă este condusă de șeful Secției relații cu compatrioții din străinătate a Comitetului pentru relații externe de la Sankt-Petersburg, Alexandr Ganin. În cadrul întrevederilor vor avea loc prelegeri, master-classuri, lecții practice, manifestări culturale. Au fost prevăzute manifestări pentru acțiunile „Limba rusă”, „Excelența jurnalistică” și „Schimb cultural”. În programul „Schimb cultural” au fost incluse ateliere de lucru la arta decorativă aplicată tradițională, arta teatrală, transmiterea literaturii artistice școlilor cu predare în limba rusă din Moldova.

Lecțiile vor avea loc în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură (str. V. Alecsandri, 141/1).

„Întîlnirile petersburgiene” vor fi deschise prin serata literară „Epoca de argint” («Серебряный век») la 2 aprilie, ora 18:00, la Biroul Relații Interetnice. În fața spectatorilor de la Chișinău vor evolua oaspeți din Sankt-Petersburg – pedagogul Uniunii barzilor „Să umplem inimile cu muzică” («Наполним музыкой сердца») Anna Antonov și regizorul Teatrul Tineretului de pe Fontanka, Maria Miroș, precum și interpreți de la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?