X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nina Dimoglo: Găgăuzia trebuie să dezvolte și popularizeze artele marțiale (FOTO)

30 mar. 2015,, 15:00   Societate
5179 0
Нина Димогло: Гагаузии нужно развивать и популяризировать боевые единоборства
Foto: noi.md
Liderul Guvernului tineretului al autonomiei găgăuze, Nina Dimoglo, intervievată de NOI.md, și-a împărtășit viziunea asupra rolului și importanței popularizării artelor marțiale în Moldova contemporană. Nina Dimoglo a sosit weekendul trecut la Chișinău în calitate de oaspete de onoare al celui de-al IV-lea Festival Euro-Asiatic de Arte Marțiale Voievod` 2015.

Guvernul tineretului al UTA Găgăuzia, în frunte cu Nina Dimoglo, susține relații de prietenie cu Federația de Luptă Națională Voievod deja de mulți ani. Anual delegația Guvernului tineretului Găgăuziei participă la festivalurile internaționale și campionatele de arte marțiale organizate de Federația Voievod.

Nina Dimoglo consideră că modul de viață sănătos, sportul și artele marțiale, de care este pasionată și ea, au un impact pozitiv asupra dezvoltării tinerei generații. De aceea, Guvernul tineretului Găgăuziei intenționează să susțină inaugurarea filialei Federației de Luptă Națională Voievod în autonomie.

„Federația Voievod întrunește și instruiește nu numai tineretul sportiv, ci și patriotic, consideră Nina Dimoglo. În Găgăuzia artele marțiale nu sînt prezentate atît de amplu, pe cît ar trebui. Avem o secție de kyokushin karate, cîteva secții de taekwondo, la Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcănești. Însă în autonomie nu e nicio organizație care ar cuprinde toate localitățile sau cel puțin o parte dintre ele.

Sigur că copiii noștri se deplasează la Chișinău pentru a participa la competiții și atestări, însă această activitate este dezvoltată insuficient și necesită susținere. Ne-am dori foarte mult ca tineretul găgăuz să obțină mai multe posibilități de a pleca la competiții internaționale, ca să fie în pas cu trendul global al tineretului și sportului. Acest lucru va impulsiona dezvoltarea lor ulterioară”, a menționat Nina Dimoglo.

Șeful Guvernului tineretului și-a mai exprimat regretul în legătură cu faptul că la cel de-al IV-lea Festival Euro-Asiatic și Campionatul de Arte Marțiale Voievod` 2015, care a avut loc în weekendul trecut la Chișinău, nu au participat echipe din autonomia găgăuză.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?