Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Transnistria: și în aprilie vor fi achitate 70% din salarii şi pensii

30 mar. 2015,, 14:30   Economie
3164 2
Foto: rutowns.ru
Muncitorii bugetari şi pensionarii din Transnistria şi în aprilie vor primi 70% din salarii şi pensii din cauza insuficienţei banilor în buget. Decizia a fost luată de comisia abilitată să definească volumele finanţării principalelor poziţii ale cheltuielilor.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Guvernului Transnistriei, motiv pentru luarea unei asemenea decizii a devenit informaţia prezentată de ministrul Finanţelor al autoproclamatei RMN, Elena Ghirjul.

Conform situaţiei de la sfîrşitul săptămînii trecute "veniturile la bugetul republican pentru martie, cu excepţia resurselor ţintă, au constituit circa 67 de milioane de ruble ($6 mil.) sau cu circa 10 milioane mai puţin decît în februarie, şi cu 17 milioane – decît în ianuarie. În comparaţie cu anul 2014, în general, în perioada ianuarie-martie veniturile la bugetul republican au fost cu 33% mai puţine, iar la cele locale – cu 16%".

"Deocamdată veniturile sînt suficiente pentru cheltuieli în acelaşi volum ca şi în martie. În aprilie vom putea achita pensiile la timp doar cu condiţia că se va păstra ordinea de finanţare în volum de 70% şi formarea datoriilor de 30%", a subliniat ministrul Protecţiei Sociale şi Muncii, Oxana Bulanova.

Banca Transnistreană a examinat şi avizat pozitiv propunerea Guvernului privind acordarea angajaţilor din sectorul bugetar şi pensionarilor a posibilităţii de revizuire a orarelor de stingere sau prelungire a creditelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?