Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Fostul polițist Ion Perju, condamnat la 10 ani de închisoare

30 mar. 2015,, 11:38   Societate
2805 1

Foto : canal3.ro

Principalul suspect în cazul morții lui Valeriu Boboc în timpul protestelor din aprilie 2009, Ion Perju, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel Chișinău, informează NOI.md.

Fostul polițist a fost găsit vinovat de depășirea atribuțiilor de serviciu și cauzarea vătămării intenționate grave a integrității corporale, soldate cu decesul lui Valeriu Boboc. La insistența procurorilor, Perju a fost privat de dreptul de a activa în organele Ministerului de Interne pentru o perioadă de cinci ani.
Chiar dacă a fost pronunțată sentința de condamnare cu executare la închisoare, inculpatul nu a fost luat sub strajă de către instanța de apel. Hotărîrea urmează a fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Precizăm că în timpul examinării dosarului în prima instanță, Ion Perju a fost achitat de judecătoarea sectorului Buiucani Galina Moscalciuc. Ulterior, procurorii au cerut recuzarea magistratului, invocînd lipsa de imparțialitate a acestuia.

Angajatul Inspectoratului General al Poliției Ion Perju a fost reținut de polițiști pe 6 aprilie 2010, iar pe 7 aprilie – pus sub acuzare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?