X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Kolomoiski despre motivele demisiei sale

30 mar. 2015,, 10:00   Externe
5452 3

Foto: mk.ru

Omul de afaceri Igor Kolomoiski a povestit pentru ziarul Washington Post despre demisia lui, spunînd că nu se înscria în schema "puterii prezidențiale", scrie 1prime.ru.

Președintele Ucrainei Poroșenko a aprobat cererea de demisie a lui Igor Kolomoiski din funcția de guvernator de Dnepropetrovsk, semnînd decretul de eliberare din funcție a lui Kolomoiski la 25 martie.

"M-am gîndit că situația a mers prea departe, că următorul pas va fi învinuirea mea de separatism și am luat această decizie pentru a calma situația și pentru a arăta oamenilor că nu am de gînd să mă țin de post, dacă societatea crede că ar trebui să demisionez", - a declarat ex-guvernatorul ediției americane.

Kolomoiski a calificat situația de după incidentul în apropierea biroului "Ukrnafta" drept "orgie informațională" și a acuzat autoritățile ucrainene că acestea încearcă să atragă alegătorii prin atacurile asupra oligarhilor.

"Pentru a obține noi alegători, ei trebuie să găsească o nouă temă, prin care să se promoveze. Cei mai buni candidați pentru a fi jertfiți electoratului sînt oligarhii", - a subliniat Kolomoiski.

Fostul guvernator, de asemenea, a comentat cu privire la conflictul său cu președintele Ucrainei Petro Poroșenko, spunînd că el ar putea "face ceva rău", din cauza poziției sale independente.

"Eu sînt subalternul său, dar m-am comportat ca un egal. Și aceasta îi provoca disconfort", - a spus omul de afaceri.

Eu nu sînt un politician profesionist. Dar îmi dau seama că sînt un exemplu pentru alții, iar dacă toată lumea ar acționa independent, nu ar fi nevoie de președinte", - a declarat Kolomoiski, adăugînd că Poroșenko a avut răbdare cu el și a observat că, dacă el ar fi fost șeful statului "ar fi scăpat de sine după trei luni".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?