X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Presa: SUA pot să-l înlocuiască pe Poroșenko cu Kolomoiski

30 mar. 2015,, 09:30   Externe
6703 7

Foto: komtv.org

"Inlaturarea" oligarhului Kolomoiski ar putea fi o actiune periculoasa pentru presedintele Petro Porosenko: in batalia impotriva Rusiei, fostul guvernator al regiunii Dnepropetrovsk ar putea deveni, in ochii Wshingtonului, un aliat mult mai potrivit decat actualul sef al statului, considera presa germana,citată de incomemagazine.ro.

Washington ar putea intoarce spatele actualului presedinte al Ucrainei, Petro Porosenko, in favoarea fostului guvernator al regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, scrie Deutsche Wistchafts Nachrichten.

"Au trecut cateva saptamani de la demiterea lui Kolomoiski. Dar inca nu este foarte clar daca americanii il vor mai sustine pe Porosenko sau isi vor indrepta privirile spre Kolomoiski", noteaza publicatia. Si explica: oligarhul dispune de o puternica armata privata si "s-ar putea desprinde de restul Ucrainei".

In aceste conditii, apreciaza mai departe DWN, SUA, in special adeptii unui curs mai dur, precum John MacCain sau Victoria Nuland, l-ar putea prefera pe Kolomoiski, pentru ca Washington ar putea vedea in persoana omului de afaceri un partener mai bun in batalia Statelor Unite impotriva Rusiei.

Relatia dintre Kolomoiski si puterea de la Kiev s-a deteriorat dupa ce Rada suprema, parlamentul tarii, a adoptat amendamente la o lege privind societatile pe actiuni, modificari care l-au privat, practic, pe oligarh de controlul asupra companiei Ukrnafta. Cinci zile mai tarziiu, in 25 martie, Kolomoiski era demis de Porosenko din functia de guvernator al regiunii Dnepropetrovsk.

Presa ucraineana a interpretat totul drept o batalie interna pentru putere intre oligarhi. Mai ales ca, in acest context, presedintele Porosenko a vorbit, la un post de televiziune, despre necesitatea "deoligarhizarii" tarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?