Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Forțele aeriene britanice se pregătesc să respingă amenințarea rusă

30 mar. 2015,, 09:00   Externe
3764 9

Foto: jurnalul.ro

Marea Britanie a desfășurat cele mai ample exerciții militare aeriene din ultimii 13 ani, ca urmare a amenințărilor tot mai pronunțate din partea aviației rusești, relatează korrespondent.net The Sunday Times.

Exercițiile militare Rising Panther au avut loc loc la 19 martie, dar mass-media britanică a publicat informații în acest sens abia duminică.

Manevrele au implicat peste 30 de avioane militare, inclusiv 20 de aeronave de luptă Typhoon și bombardiere Tornado. Forțele armate britanice au specificat că a fost vorba despre exerciții defensive, efectuate ca urmare a zborurilor tot mai frecvente ale aviației rusești în apropierea spațiului aerian britanic.

De la începutul anului, aviația britanică a interceptat în mai multe rînduri bombardiere rusești TU-95, care dețineau arme nucleare. Acestea au fost surprinse deasupra Canalului Mînecii, foarte aproape de spațiul aerian britanic.

Potrivit ziarului, exerciții similare cu același nume de cod vor fi efectuate în Marea Britanie în mod regulat, de pînă la șase ori pe an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?