Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În România prețul la gaze naturale VA SCĂDEA în medie cu 3,9%

30 mar. 2015,, 08:45   Economie
2844 2

Foto: noi.md

Preţurile pentru furnizarea gazelor naturale în România la clienţii casnici vor scădea în medie cu 3,9% de la 1 aprilie, ca urmare a reducerii costurilor de achiziţie a gazelor destinate furnizării în regim reglementat şi a unor tarife de distribuţie, a anunţat ANRE, scrie Ziarul Financiar.

În principal, aceasta se datorează scăderii costurilor pentru achiziţia gazelor naturale destinate furnizării în regim reglementat, respectiv eliminării costurilor pentru achiziţia gazelor naturale din import (în evaluarea ANRE s-a luat în considerare o sursă de import de 0% în lunile aprilie, mai şi iunie) şi menţinerii la acelaşi nivel a tarifelor de distribuţie pentru E.ON Distribuţie România şi scăderii tarifelor de distribuţie pentru Distrigaz Sud Reţele”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?