X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Olanda planifică să ratifice Acordul de Asociere Moldova – UE săptămâna viitoare

29 mar. 2015,, 13:00   Politică
6851 7

Нидерланды планируют ратифицировать Соглашение об ассоциации Молдова–ЕС на следующей неделе
Foto: maxpark.com

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană urmează a fi ratificat săptămâna viitoare şi de către Olanda. Despre aceasta a comunicat Mihai Ghimpu, preşedintele PL, după întrevederea cu delegaţia olandeză care se află în vizită la Chişinău, condusă de către Hans van Baalen, liderul Grupului VVD (Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie din Olanda) în Parlamentul European şi vicepreşedinte ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa), transmite IPN.

„Toate statele membre UE trebuie să ratifice Acordul de Asociere. Parlamentul olandez urmează să o facă săptămâna viitoare. Olanda este o voce puternică în UE, iar pentru noi este important ca fiecare stat membru să ratifice acordul, altfel acesta nu va avea putere juridică”, a subliniat Mihai Ghimpu, sâmbătă, la conferinţa de presă comună.

Hans van Baalen a spus că pentru liberalii olandezi este foarte important ca Moldova să fie un stat puternic, o ţară capabilă să ofere condiţii de trai bune pentru cetăţeni. Liberalii din Olanda susţin parcursul european al Republicii Moldova şi insistă că ţara trebuie să avanseze în aplicarea reformelor, în lupta cu corupţia, menţionând că îşi doresc să vadă Republica Moldova parte a UE.

Până acum, Acordul de Asociere dintre Moldova şi UE a fost ratificat de către 14 din cele 28 de state-membre ale UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?