Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul rus l-a decorat pe regizorul Teatrului „De pe strada Trandafirilor” cu medalia „Pușkin”

29 mar. 2015,, 10:30   Societate
5406 1

Посол России в РМ вручил режиссеру театра «С улицы роз» медаль Пушкина
Foto: splendid-magazine.md

Pe 27 martie curent, conform decretului președintelui Federației Ruse, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, i-a acordat medalia „Pușkin” directorului Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, maestrului în artă Iuri Harmelin. Decorația a fost înmînată cu prilejul Zilei Internaționale a Teatrului, informează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Ambasadei.

Șeful misiunii diplomatice ruse i-a mulțumit regizorului pentru contribuție altruistă la consolidarea cooperării umanitare ruso-moldovenești și dezvoltarea legăturilor culturale dintre țările noastre.

Totodată, a fost remarcată abordarea proactivă a lui Iuri Harmelin în cadrul organizării celui de-al VI-lea Festival internaţional al teatrelor de cameră şi spectacolelor de formă mică „Moldfest.Rampa.Ru”, desfășurat în Moldova cu sprijinul Ambasadei Ruse în Republica Moldova și Fondului „Lumea rusă”, eveniment menit să consolideze popularizarea teatrului rus, îndrăgit de publicul din Republica Moldova.

Farit Muhametșin a urat Teatrului „De pe strada Trandafirilor” evoluție cu succes la Festivalul „Întîlnirile din Rusia”, care va avea loc la Sankt Petersburg pe 10 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?