X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul cere eliberarea unui jurnalist arestat la Tiraspol

29 mar. 2015,, 10:00   Politică
5968 6

Правительство требует освободить журналиста, арестованного в Тирасполе
Foto: ipn.md

Guvernul de la Chişinău a transmis Tiraspolului o scrisoare în care îşi arată îngrijorarea în legătură cu arestarea de către administraţia transnistreană a jurnalistului şi politologului Serghei Ilcenko şi cere eliberarea acestuia din detenţie. Jurnalistul a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol pe 18 martie şi este acuzat de extremism în baza postărilor sale pe reţelele de socializare şi a luărilor de atitudini pe forumurile din regiunea transnistreană, transmite IPN.

Vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că în scrisoarea transmisă reprezentantului politic al Tiraspolului, Chişinăul cere respectarea drepturilor omului, a accesului la o justiţie echitabilă şi, mai ales, punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko. „Am adresat acest mesaj prin intermediul reprezentantului politic în procesul de negocieri şi sperăm foarte mult că va fi tratat cu atenţie şi se va ţine cont la Tiraspol”, a declarat Victor Osipov.

Serghei Ilcenko activează în regiunea transnistreană. Administraţia de la Tiraspol i-a aplicat arest preventiv şi i-a confiscat mai multe bunuri. La 27 martie, Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, organizaţie cu sediul la New York, a condamnat arestarea jurnalistului. Într-o declaraţie de presă, semnată de directorul regional al organizaţiei, Nina Ognianova, se cere autorităţilor de la Tiraspol să-l elibereze de îndată, să restituie bunurile confiscate în percheziţii şi să înceteze să-l mai hărţuiască pe Serghei Ilcenko şi pe familia sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?