Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PCRM nu se mulţumeşte doar cu CEC, CCA şi Curtea de Conturi. Voronin vrea control asupra SIS şi PG

28 mar. 2015,, 15:25   Politică
7703 16

Владимир Воронин назвал министров, которых не должно быть в правительстве
Foto: trm.md

După Curtea de Conturi, Comisia Electorală Centrală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vrea funcţii de control şi în cadrul Procuraturii Generale sau a Serviciului de Informaţii şi Securitate. Mai ales că, potrivit liderului comuniştilor Vladimir Voronin, PCRM are oameni pregătiţi în acest domeniu.

„De exemplu, de ce n-ar fi bine ca un reprezentant al opoziţiei cu studii, cu practica respectivă, să fie votat sau introdus în conducerea Procuraturii Generale în calitate poate de viceprocuror?! De ce n-ar fi bine ca un reprezentant al opoziţiei să fie vicedirector al Serviciului de Informaţii şi Securitate?! Mai ales că noi am avut şi avem aşa oameni pregătiţi, dar avem şi experienţă de conducere a ţării şi cu aceste instituţii la direct, opt ani de zile. Noi cunoaştem toată activitatea şi cum trebuie să activeze aceste instituţii. Noi dimpotrivă, am îndrepta activitatea lor aşa cum trebuie şi pe dimensiunile concrete”, a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Potrivit lui Voronin, PCRM nu pretinde ca toate funcţiile de conrol să revină doar comuniştilor, iar dacă alte fracţiuni deţin specialişiti în aceste domenii, pot s-o facă. Totuşi, înainte de asta, Vladimir Voronin susţine că este necesar de a stabili cine se consideră în opoziţie astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?