X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova va impulsiona vectorul estic al comerțului

28 mar. 2015,, 17:00   Economie
4481 0

Молдова активизирует восточной вектор торговли
Foto: pan.md

Republica Moldova intenționează să extindă cooperarea comercial-economică cu Turkmenistanul, cu care planifică să semneze în acest sens un acord interguvernamental bilateral. Guvernul Moldovei a aprobat semnarea acestui document,informează NOI.md.

Acordul interguvernamental de cooperare comercial-economică dintre Moldova și Turkmenistan este unul cadru și stabilește direcțiile prioritare de colaborare bilaterală.

Documentul prevede realizarea unor proiecte investiționale reciproc avantajoase, crearea întreprinderilor și grupurilor financiar-industriale comune, livrarea producției industriale și a mărfurilor petroliere și chimice. Totodată, este prevăzută participarea comună în formarea infrastructurii în transport, a terminalelor pentru păstrarea mărfurilor de tranzit, cooperarea în sectorul agroindustrial, în turism, știință și tehnologii.

În prezent, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și Turkmenistan este foarte mic. Acest stat nu se numără printre primii 30 de parteneri ai Moldovei după export și import.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?