Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Programul GirlsGoIT promovează tinerele din Moldova în tehnologiile informaţionale

28 mar. 2015,, 16:30   Ştiinţă şi IT
7110 2

Молдавские женщины и девушки в сфере ИКТ с помощью "GirlsGoIT"
Foto: facebook.com

În jur de 60 de fete și femei din satul Mingir, raionul Hînceşti, au fost informate astăzi cu privire la oportunitățile din sectorul tehnologiilor informaţionale (TIC) în cadrul conferinței de prelansare a programului „GirlsGoIT”. Evenimentul a fost organizat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor în Moldova (UN Women) în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC și TEKEDU, relatează NOI.md.

"Domeniul tehnologiilor informaţionale din Republica Moldova este unul dintre cele mai de succes, cu locuri de muncă bine plătite. Prin acest program am dori să sporim o implicare mai activă a fetelor din mediul rural, inclusiv a fetelor de etnie romă şi fetelor cu dizabilităţi, în domeniul IT", a declarat Reprezentanta de ţară UN Women, Ulziisuren Jamsran.

La eveniment au participat ministrul Educației, Maia Sandu, directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, directorul executiv al Asociației Naționale a Companiilor Private în domeniul TIC, Ana Chirița, ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, directorul adjunct al Programului Novateca, Gina Grotelueschen, și managerul Programului TEKEDU,Abayomi Ogundipe. Ei le-au vorbit participantelor despre strategiile și politicile educaționale în domeniu şi rolul TIC în reducerea inegalității de gen în Republica Moldova.

Programul „GirlsGoIT” are drept scop stimularea spiritului antreprenorial și a capacității de inovare în rîndul fetelor din mediul rural, inclusiv a fetelor din grupurile vulnerabile, prin acordarea posibilităților de a stăpîni tehnologiile informaţionale. Programul “GirlsGoIT” va publica în săptămînile următoare anunțul privind înregistrarea participanților la școala de vară în domeniul IT.

Pentru mai multe detalii: www.girlsgoit.org, Pagina de Facebook: www.facebook.com/GirlsGoIT?fref=ts

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?