Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chirtoacă se aşteaptă la o campanie de denigrare a imaginii sale în timpul cursei electorale

28 mar. 2015,, 13:00   Politică
5972 15

Киртоакэ ожидает кампании по его дискредитации в период предвыборной гонки
Foto: moldnews.md

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, invitatul Ecaterinei Mitin-Stratan la emisiunea „Moldova în Direct”, declară că se aşteaptă la o campanie de denigrare a imaginii sale şi a instituţiei pe care o conduce în preajma şi în timpul cursei electorale, relatează Mesager.

„Dosare penale, înscenări, înscenări de accidente, urmăriri, ascultări, diferite materiale compromițătoare ș.a. Ei caută asta de ani de zile, dar din păcate nu au găsit”, a spus edilul capitalei.

Dorin Chirtoacă afirmă că amânarea datei alegerilor locale este o încălcare a Constituţiei şi a drepturilor cetăţenilor. „Politicienii din ziua de azi vor să-și rezolve problemele lor personale și politice din contul cetățeanului, ceea ce nu e corect”, susține el.

În ceea ce priveşte implementarea reformei administrativ-teritoriale înainte de scrutinul local, edilul capitalei a menţionat că această iniţiativă nu are sens, în situaţia în care din ianuarie curent este aplicată Legea finanţelor locale în baza structurii vechi. „A început să funcționeze toată administrația locală pe baza acestei legi, toate primăriile, și n-am început bine nici trei luni de zile să funcționăm în baza noii legi, că deja trebuie schimbată structura primăriilor. Păi care a fost logica pregătirii legii timp de patru ani, ca după implementarea timp de trei luni a legii să schimbe întreaga structură a administrației locale?”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?