Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputat PL: Raportul Comisiei speciale de anchetă conţine vorbe goale

27 mar. 2015,, 16:15   Politică
4189 5
ЛП: решение парламента, видимо, составлено теми, кто ограбил банки
Foto: timpul.md
Raportul Comisiei parlamentare speciale de anchetă privind situația din sectorul bancar, în special la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, demonstrează frica coaliţiei PLDM-PDM-PCRM de a răspunde în faţa legii şi nu este altceva decît praf în ochi, consideră deputatul din partea Partidului Liberal (PL), Gheorghe Brega.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a scris pe blogul său că hotărîrile elaborate de comisie şi adoptate de Parlament nu au nimic comun cu situaţia reală din sector.

"În raport se indică faptul că Comisia a luat act de măsurile de stabilizare a leului, dar întreprinse de către cine? De Comisie – non sens, prin instaurarea noului Guvern – în raport nu e reflectat nimic. Stabilizarea leului a fost politic, şi nu economic, pentru a demonstra că destabilizarea a avut loc numai pe motiv că nu a fost votat guvernul", consideră Brega.

Deputatul a criticat articolul din raport legat de expedierea documentului la Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie, care trebuie să ia sub control dosarele penale în privinţa furtului din bănci.

"Dacă cauzele penale sînt pornite, de ce este necesară o hotărîre de Parlament? Dar dacă vor fi mai multe cauze penale, atunci Procuratura Generală şi CNA trebuie să solicite o altă hotărîre de Parlament? Probabil, hotărîrea de Parlament a fost întocmită de cei care au jefuit băncile. Această hotărîre este luată pentru a aburi minţile cetăţenilor", a menţionat el.

Brega consideră că răbdarea oamenilor e la limită, "şi atunci nu o să-i apere nici banii, nici cartofii, nici macaroanele, deoarece oamenii încep a conştientiza că tot ce li se dă în campania electorală tot de la ei a fost furat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?