X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Scandalul mărcilor şi denumirilor de partide devine de-a dreptul penibil

27 mar. 2015,, 08:10   Politică
14912 10

Foto: noi.md

După ce PLDM a înregistrat iniţial marca "Partidul Popular European", iar Iurie Leancă "Partidul Popular European din Moldova", PLDM mai dă o "lovitură".

Astfel, după ce Iurie Leancă a anunţat că formaţiunea pe care o va lansa se va numi "Partidul Popular European din Moldova", aflăm că PLDM a depus la AGEPI o cerere privind înregistrarea mărcii "Partidul Popular European din Moldova PPEM". Cererea a fost depusă recent, pe 20 martie (vezi mai jos doc).

Totodată, PLDM a depus cerere de înregistrare a mărcii "EPP European Peoples Party" (vezi mai jos doc).

Realitatea.md aminteşte că cererea lui Iurie Leancă privind înregistrarea mărcii "Partidul Popular European din Moldova" a fost depusă pe 18 martie. Pe 23 martie anunţul a fost făcut oficial, a fost lansat site-ul formaţiunii, logo-ul şi Grupul de iniţiativă care se va ocupa de lansarea partidului.

Potrivit avocaţilor, faptul că echipa lui Leancă a depus cererea cu două zile înaintea PLDM îi oferă prioritate pentru denumirea aleasă. În plus, trebuie remarcat faptul că mărcile și denumirile de partid, sînt lucruri diferite și independente. Destinaţia mărcii este de a individualiza (deosebi) produsele şi/sau serviciile şi mai cu seamă vizează agenții economici, iar un partid, prin definiţie, este o organizație necomercială. Totodată, existența unor cereri de marcă în niciun caz nu constituie impediment pentru înregistrarea unui anumit partid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?