X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Copilotul avionului Airbus A320, un german de 28 de ani aparent fără un trecut legat de terorism

26 mar. 2015,, 19:00   Externe
4195 0

А320: душераздирающий полет
Foto: agerpres.ro

Copilotul avionului Airbus A320 suspectat că a prăbușit intenționat aeronava cu 150 de persoane la bord, marți, în Alpii francezi, era un german în vârstă de 28 de ani care locuia la părinții săi și nu avea nicio motivație teroristă cunoscută, relatează AFP. Copilotul se numea Andreas Lubitz. El a început să lucreze la Germanwings în septembrie 2013, chiar după încheierea formării sale în cadrul centrului de pilotaj al grupului Lutfhansa la Bremen (nord). El avea la activ 630 de ore de zbor.

Tânărul era originar din localitatea Montabaur, din landul Renania-Palatinat (vest), unde locuia la părinții lui, având de asemenea un apartament la Düsseldorf (vest), bază importantă pentru compania Germanwings și destinația zborului ce venea de la Barcelona, potrivit primarului orașului, Gabriele Wieland, citată de DPA.

El 'este de naționalitate germană și nu este identificat ca fiind terorist', a indicat Brice Robin, procurorul francez însărcinat cu ancheta judiciară, în cadrul unei conferințe de presă, joi, la Marignane, în sudul Franței. 'Jandarmeria franceză este în strânsă colaborare cu autoritățile judiciare și polițienești germane privind cercetările asupra mediului în care a trăit copilotul', a adăugat el. Absența aparentă a unei motivații teroriste a fost confirmată de guvernul german. 'După verificarea informațiilor de care dispunem (...), nu este vorba de un context terorist', a declarat ministrul de interne, Thomas de Maiziere.

Andreas Lubitz era membru al unui club privat de aviație, LSC Westerwald, și era amator de curse maraton, potrivit clasamentelor curselor la care a participat. Identitatea celuilalt pilot al avionului A320, comandantul de bord, nu a fost oficial dezvăluită. El a lucrat pentru companiile germane Condor și Lufthansa înainte de a ajunge la Germanwings în mai 2014. El cumulase peste 10 ani de experiență în cadrul grupului Lufthansa și peste 6.000 de ore de zbor, în cea mai mare parte pe aparate de tip Airbus. Potrivit cotidianului popular german Bild, numele lui era Patrick S. și era tatăl a doi copii. Lufthansa a indicat pentru AFP înaintea conferinței de presă a procurorului francez că nu dorește să dezvăluie identitatea celor două persoane de la comanda aparatului 'pentru a proteja echipajul și pe apropiații' piloților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?