Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Polițistul condamnat pentru mită rămîne în libertate

26 mar. 2015,, 18:00   Societate
3171 0
Полицейский, осужденный за взятку, остается на свободе
Foto: obzor.md
Ofiţerul superior al Direcţiei exercitare a urmăririi penale pe cazuri excepționale a MAI, care a fost condamnat pe 25 martie de Curtea de Apel Chișinău la trei ani și trei luni de închisoare pentru mită , rămîne în libertate, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul Procuraturii Generale. Șefa Serviciului de presă al instituției, Maria Vieru, a explicat că la fel ca în cazul fostului ministru de interne Gheorghe Papuc, partea motivațională a deciziei de condamnare încă nu a fost pronunțată și judecătorii Curții de Apel nu au indicat ca polițistul să fie arestat în sala de judecată.

Ofițerul acuzat de luare de mită, căruia miercuri, 25 martie, Curtea de Apel Chișinău i-a înlocuit se sentința de achitare cu trei ani și trei luni de detenție, nu a fost arestat.

Circa un an în urmă, prima instanță de judecată l-a achitat pe polițist, însă Procuratura Anticorupție a contestat această decizie la Curtea de Apel. Potrivit Procuraturii Generale, pe 10 aprilie 2012, polițistul a primit mită în mărime de 1500 de euro de la o persoană suspectată de contrabandă. Imediat după intentarea dosarului penal pe numele polițistului conducerea MAI a fost solicitată să-l suspende temporar pe acest angajat din funcție. Solicitarea a fost respinsă și acuzatul și-a exercitat atribuțiile de serviciu pînă la pronunțarea sentinței la 25 martie. Procuratura Generală a refuzat să spună numele acuzatului, invocînd prevederile legislației.

Pe 19 ianuarie 2015, Curtea de Apel l-a condamnat pe fostul ministru al Afacerilor Interne Gheorghe Papuc la patru ani de închisoare, însă decizia cu privire la arestarea inculpatului a fost luată abia peste o zi. În prezent, locul aflării lui Papuc nu se cunoaște, el fiind anunțat în căutare internațională. Avocatul fostului ministru Mihai Murzac afirmă că Papuc se află în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?