X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb: În municipiu există un număr insuficient de grădinițe

26 mar. 2015,, 17:45   Societate
6078 0

Нагнибеда-Твердохлеб: В столице не хватает детских садов
Foto: tv7.md

În prezent, în capitală există un număr insuficient de grădinițe pentru a-i încadra pe toții copiii de această vîrstă. Constatarea a fost enunțată de către șefa Direcției educație a Primăriei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, în cadrul emisiunii „Alb&Negru”, la Unimedia.

Potrivit acesteia, „acum opt ani, în capitală funcționau peste 200 de grădinițe, pe cînd în prezent sînt doar 159. Din totalul acestora,cinci se află în reparație capitală”. Șefa Direcției mai susține că „cu cîțiva ani în urmă, în grădinițe învățau 26 de mii de copii, astăzi sînt 37.800 de copii care trebuie undeva amplasați”.

Multe dintre grădinițele din municipiu au fost abandonate în anii 90 ai secolului trecut, atunci cînd, din lipsa locurilor de muncă, foarte multe persoane au plecat peste hotare. În prezent, în locurile unora dintreaceste instituții „poți întîlni ONG-uri, asociații, ambasade” și multe alte organizații.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a mai menționat că în capitală se atestă și un deficitde elevi: „Patru instituții școlare sînt închise din lipsă de elevi. Este vorba de o instituție din sectorul Ciocana, două din sectorul Botanica și una din sectorul Rîșcani. Acestea urmează să fie reprofilate și utilizate după destinație, pentru a nu se întîmpla așa cum s-a întîmplat în anii 90”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?