X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Ce spune Tkaciuk nu mai interesează pe nimeni

26 mar. 2015,, 16:37   Politică
5317 5

Expert: Ce spune Tkaciuk nu mai interesează pe nimeni
Foto: noi.md

Declarațiile critice la adresa parcursului european al Republicii Moldova și guvernării sale, făcute recent de fostul deputat comunist Mark Tkaciuk nu sînt altceva decît opiniile unei persoane particulare. De această părere este analistul politic Anatol Țăranu, care susține că poziția fostului politician nu mai are pondere,informează NOI.md.

„Declarații de felul acesta a făcut cu duiumul și mai înainte. El întotdeauna a avut o atitudine rezervată față de cursul european al Republicii Moldova, iar acum această poziție critică s-a consolidat. Domnul Tkaciuk este acum o persoană particulară, nu văd pe cine ar mai interesa ce spune el. Opinia lui nu mai are influență asupra vieții politice. Sigur e dreptul lui să-și exprime opiniile”, a menționat Țăranu.

Precizăm că fostul ideolog al Partidului Comuniștilor a vorbit în cadrul unui post de radio rusesc despre „degradarea parcursului european” al Republicii Moldova și a criticat dur actuala guvernare.

„Valorile integrării europeneîn Moldova degradează rapid, iar ratingul lor scade dramatic.Niciun fel de drum separat al Republicii Moldova spre UE nu există. Niciun fel de alegere europeană, care va culmina cu aderarea Moldovei la UE, în următorii 20-25 de ani, nu este posibilă. Astăzi, cu părere de rău, cetățenii sînt complet descurajați. Oamenii votează cu picioarele. Există tot mai multe semnale că acest stat este capturat”, a declarat Tkaciuk la postul de radio «Комсомольская правда».

Fostul deputat comunist a menționat că „principalele instituții din Moldova au început să-și piardă complet legitimitatea, împreună cu statalitatea.„Astăzi, oligarhii moldoveni sînt acei ticăloși care reprezintă într-un fel avangarda acelor «valori europene», a instrumentelor europene folosite de Bruxelles în Moldova. Aceștia sînt oamenii care soluționează probleme, în primul rînd geopolitic”, a menționat Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?