Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Primăria capitalei organizează o licitație pentru reabilitarea a trei străzi din Chișinău

26 mar. 2015,, 17:30   Societate
3477 0
Столичная примэрия проводит тендер на реконструкцию трех улиц Кишинева
Foto: newsmoldova.md
Cinci companii vor participa la licitația pentru reabilitarea a 7 km de străzi din capitală. Proiectul de reabilitare a străzilor din centrul Chișinăului este finanțat de structurile europene, informează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Primăriei.

La licitația pentru realizarea celei de-a doua etape a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane” au fost admise 5 companii de profil din Bulgaria, România și Ucraina. Primăria Chișinău a luat această decizie marți, 24 martie, după evaluarea ofertelor în conformitate cu politicile şi regulile de achiziţie ale BERD.

Conform condițiilor proiectului, la etapa a doua urmează să fie reabilitate străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina. Lungimea totală a acestor trei străzi este de 7 km. Învingătorul licitației va trebui, de asemenea, să reconstruiască trotuarele, să creeze locuri de parcare, să schimbe reţelele subterane şi să modernizeze iluminatul public stradal.

Prima etapă a proiectului a demarat în luna februarie și prevede reabilitarea străzilor Ştefan cel Mare şi Sfînt, Constantin Negruzzi şi Vasile Alecsandri, cu o lungime totală de 6,7 km. Lucrările sînt efectuate de o companie de construcții din România, care, de asemenea, a fost selectată în cadrul unei licitații.

Proiectul „Chişinău - Drumuri Urbane" este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi din Chişinău, cu lungimea totală de circa 14 km.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?