Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Secretarul de stat al SUA a discutat la telefon cu miniștrii de externe ai țărilor din Golf

26 mar. 2015,, 17:20   Externe
2528 1

Foto: businessinsider.com

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a discutat la telefon cu omologii săi din cadrul Consiliului de Cooperare din Golf pe marginea situației din Yemen, a anunțat un responsabil al Departamentului de Stat, citat de AFP.

John Kerry a 'salutat activitatea coaliției care acționează militar împotriva șiiților houthi' și a subliniat susținerea Washingtonului, 'inclusiv prin furnizarea de informații, ajutor pentru alegerea de ținte și susținere logistică pentru lovituri (aeriene) împotriva țintelor houthi', a precizat responsabilul citat.

Kerry se află la Lausanne pentru negocieri cu Iranul cu privire la programul nuclear al acestei țări.

'Miniștrii și-au exprimat sprijinul pentru negocieri politice ca cel mai bun mijloc de a soluționa criza, însă ei au subliniat de asemenea că șiiții houthi sînt cei care au lansat o campanie militară', a adăugat responsabilul american.

Miniștrii au convenit să mențină contacte strînse.

O intervenție militară condusă de Arabia Saudită a fost declanșată joi în Yemen, în susținerea președintelui acestei țări arabe, în fața ofensivei rebelilor șiiți houthi susținuți de Iran.

Kerry s-a întîlnit la Riad, în Arabia Saudită, la sfîrșitul lunii, cu șefi ai diplomațiilor țărilor din Golf, pentru a discuta despre negocierile nucleare cu Iranul, dar și despre conflictele din Yemen, Irak și Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?