Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Curtea de Apel va examina contestația lui Amerberg și Grigorciuc luni

26 mar. 2015,, 17:15   Societate
2348 0
Апелляционная палата рассмотрит Амерберга и Григорчука в понедельник
Foto: noi.md
Curtea de Apel Chișinău va examina contestația depusă de apărarea lui Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg luni, 30 martie, a comunicat pentru NOI.md avocatul Roman Aronov. Apărarea solicită înlocuirea măsurii de reprimare cu una mai blîndă în cazul ambilor acuzați de pregătirea unor tulburări în masă.

„Apărarea lui Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg a contestat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Centru privind prelungirea termenului de arest pînă la 15 aprilie, însă, din cauza volumului mare de lucru a instanței, contestația va fi examinată abia luni, 30 martie, cu începere de la 11.00”, a anunțat avocatul pentru NOI.md.

Activiștii Grigorciuc și Amerberg au fost reținuți pe 26 noiembrie 2014. Aceștia sînt acuzați de intenția de a organiza tulburări în masă pentru a influența rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. Din momentul reținerii, Pavel Grigorciuc se află în arest continuu, iar lui Mihail Amerberg măsura de reprimare i-a fost schimbată în arest la domiciliu prin decizia Judecătoriei Centru din 13 februarie. Însă deja pe 19 februarie Curtea de Apel a aprobat solicitarea procuraturii Generale și Amerberg a revenit în celulă. Alte patru persoane care figurează în calitate de acuzați în acest caz se află în arest la domiciliu.

Acuzațiile înaintate lui Amerberg și Grigorciuc au fost corectate de două ori de Procuratura Generală. Potrivit ultimei variante, cu care acuzații și apărarea acestora au fost informați pe 20 martie, lui Amerberg i se incriminează patru episoade ilegale, iar lui Grigorciuc – două. Avocatul Roman Aronov consideră că aflarea în arest mai bine de patru luni a celor doi în lipsa unei baze obiective de acuzație este neîntemeiată și inumană.

Poziția Procuraturii Generale în privința celor doi a rămas aceeași din start – Amerberg și Grigorciuc sînt considerați periculoși pentru societate. Majoritatea activiștilor civici consideră că acest caz este motivat politic, iar Amerberg și Grigorciuc sînt nevinovați. Organele de drept resping această interpretare, declarînd că acționează în conformitate cu legea și verifică suspiciunile întemeiate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?