X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Tehnologiile digitale destinate domnișoarelor în cadrul Programului „GirlsGoIT”

26 mar. 2015,, 12:15   Ştiinţă şi IT
4184 2
Девушкам – цифровые технологии в программе «GirlsGoIT»
Foto: zugo.md
Vineri, 27 martie, va avea loc prelansarea Forumului și Atelierului Media „GirlsGoIT”, relatează NOI.md.

Avîndu-i drept parteneri pe UN Women, eGovernment Center, Novateca, ATIC și TEKEDU, programul are scopul de a consolida abilitățile de antreprenoriat și inovație, instruind fetele și femeile să cunoască utilizarea tehnologiilor digitale.Programul-pilot urmărește să îi invite la discuție pe invitați pentru a-și împărți experiențele vis-a-vis de emanciparea feminină prin intermediul IT.

La prelansarea proiectului vor participa reprezentanți ai guvernului, organizații internaționale, ONG-uri, jurnaliști, bloggeri, fete din localități rurale și cu dizabilități locomotorii și fete de origine romă.

Programul conferinței va conține o serie de discuții cu Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Moldova, Maia Sandu, ministrul Educației în Moldova, Ulziisuren Jamsran, directorul UN Women Moldova, Evan Tracz, director IREX/Novateca Moldova. De asemenea, Ministerul Educației și cel al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor și Asociația Internațională NGO vor veni cu prezentări la tema conferinței. Ziua se va încheia cu un atelier condus de YOPESCO.

Forumul și atelierul „GirlsgoIT” va organiza o tabără de vară unde fetele, intre 16 și 20 de ani, își vor dezvolta abilitățile în domeniul IT, avînd drept mentori experți în domeniu din țară, dar și de peste hotare.

În viitor, "GirlsgoIT" își dorește să extindă programul în cît mai multe localități rurale din țară pentru a oferi posibilități fetelor să deprindă abilități în domeniul IT care le vor ajuta să se emancipeze și să aibă succes în viitoarea carieră.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?