X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Delphi lansează primul vehicul autonom care va traversa America

25 mar. 2015,, 17:53   Ştiri Auto
2303 1

Foto: Delphi

Maşina de la Delphi a plecat din California cu destinaţia New York marcând cea mai lungă distanţă parcursă cu un vehicul autonom în America de Nord.
Delphi Automotive demonstrează capacităţile complete ale tehnologiilor sale de siguranţă activă prin cea mai lungă călătorie parcursă vreodată cu un vehicul autonom în America de Nord. Călătoria, care presupune traversarea coastei, a început în apropierea podului Golden Gate din San Francisco pe 22 martie şi va acoperi aproximativ 3.500 de mile (reprezentând peste 5600 km).

Călătoria va permite inginerilor de la Delphi să colecteze date critice şi să promoveze în continuare dezvoltarea tehnologiei de siguranţă activă a companiei în acest segment în creştere rapidă a industriei auto. Pe parcursul acestei călătorii, vehiculul va fi supus mai multor teste speciale de condus, de la condiţii meteorologice şi de mediu diferite, la potenţiale pericole rutiere pe şosea - lucruri care nu pot fi niciodată testate cu adevărat într-un laborator.

„Delphi a avut un mare succes la testarea vehiculului autonom în California şi pe străzile din Las Vegas", a declarat Jeff Owens, chief technology officer la Delphi. "Acum este momentul să lansăm vehiculul la testul final prin supunerea lui la diverse condiţii de drum şi de trafic. Această călătorie ne va ajuta la colectarea de date preţioase pentru cercetare, permiţându-ne furnizarea tehnologiilor auto de cea mai înaltă clasă de pe piaţă."

Prezentat recent pe străzile din Las Vegas la CES 2015 (Consumer Electronics Show), vehiculul autonom de la Delphi dispune de o gamă completă de tehnologii şi caracteristici pentru a face această călătorie posibilă, printre care:

• Radar, sistem vision şi sistem avansat de asistenţă şoferi (ADAS)
• Sistemul multi-domain controller: microprocesor de ultimă generaţie cu multiple funcţii şi caracteristici
• V2V/V2X: tehnologie de comunicare wireless care extinde gama de funcţionalitate a sistemului ADAS
• Software inteligent care permite vehiculului să ia decizii complexe, precum cele luate de şofer în cazul conducerii autonome în lumea reală
o Sistem asistenţă trafic rutier blocat
o Pilot automat pentru autostradă cu schimbare a benzii de mers
(pilot pentru intrare/ieşire a benzii de circulaţie pe autostradă)
o Pilot automat pentru condusul în oraş
o Parcare automată cu valet

Tehnologiile de siguranţă activă de la Delphi permit vehiculului să ia decizii instantanee complexe, cum ar fi oprirea, continuarea într-o intersecţie cu patru indicatoare de stop, posibilitatea de cronometrare a unei intrări pe autostradă sau calcularea celei mai sigure manevre de ocolire a unui biciclist pe o stradă în oraş. Multe dintre aceste scenarii de condus au fost o limitare pentru o mare parte din tehnologiile existente pe piaţă în prezent.

"Portofoliul nostru cuprinzător de produse şi experienţa de integrare în vehicul poziţionează Delphi în mod unic ca fiind una dintre puţinele companii care are capacitatea de a oferi constructorilor de maşini soluţii complete de conducere autonomă", a spus Owens.

Cu produse care sunt scalabile, flexibile şi accesibile, Delphi se angajează mereu să vină în sprijinul constructorilor de maşini accelerând astfel calea spre vehicule autonome. Multe dintre tehnologiile de siguranţă activă necesare pentru a realiza această viziune pe termen lung sunt utilizate astăzi pentru a susţine un viitor mai sigur pe şosea la nivel global.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?