Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un nou atentat asupra zonelor verzi din capitală (FOTO)

25 mar. 2015,, 17:35   Societate
4614 3

Парки города снова под угрозой
Foto: noi.md

Odată cu sosirea primăverii, tot mai frecvente devin cazurile de construcție a unor clădiri, blocuri, magazine în zonele de parc ale capitalei. În timp ce unii plantează copaci, alții îi defrișează fără milă pentru a-și dezvolta propria afacere.

Dacă pavajul distrus, lăzile smulse se restabilesc, atunci copacii tăiați nu mai pot fi recuperați și durează zeci de ani să crească alții în loc. Pe 24 martie curent, reprezentanții Fundației „Ecodava”, împreună cu alți activiști civici, au încercat să oprească instalarea unui gard în zona unei viitoare construcții dintr-un parc aflat la intersecția străzilor Nicolae Dimo și Tudor Vladimirescu.

În actele pe care le dețin cei care au inițiat lucrările menționate, este specificat că se efectuează lucrări de construcție a unui „complex polifuncțional cu profil de agrement, odihnă și alimentație publică”. Actul de prelungire a lucrărilor este semnat de către viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

În cazul acestei construcții, Primăria municipiului Chișinău a permis, pe baza unui fundament cu dimensiunea de 6x6m, demolarea acestuia și construcția unui nou complex cu 7 niveluri cu dimensiuni de 12x12m într-o zonă verde. Prin urmare, zona este supusă unui risc ecologic, iar copacii riscă să fie defrișați.

„La baza oricărei decizii ale persoanelor ce se află în funcții responsabile trebuie să stea morala, însă acest lucru nu se constată în cazul de față. Vedem că viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu a permis prelungirea autorizației de construcție, anterior expirată, care azi supune riscului existența acestei zone verzi. Vrem un oraș verde, cu arhitectură autentică, și nu tot felul de construcții în toate parcurile orașului”, a declarat președintele Fundației „Ecodava”, Oleg Sclifos.

Încercările echipei NOI.md de a-l contacta pe Nistor Grozavu pentru a-i cere explicații nu s-au soldat cu succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?