X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Transnistrenii ucraineni vor bloca podul de la Cuciurgan

25 mar. 2015,, 16:20   Politică
20601 13
Украинские приднестровцы перекроют кучурганский мост
Foto: ytimg.com
Dacă peste două săptămîni autoritățile nerecunoscutei RMN nu-l vor elibera din detenție pe jurnalistul Serghei Ilcenco, transnistrenii din Ucraina vor bloca podul de la Cuciurgan, care se află la hotarul cu nerecunoscuta republică nistreană”, a declarat marți, 24 martie, la Odesa, liderul Organizației Obștești „Uniunea Transnistrenilor din Ucraina”, Oleg Hvoșcevski.

„Podul de la Cuciurgan nu aparține nimănui, nu se află nici pe teritoriul Transnistriei, nici pe cel al Ucrainei. Inițial, vom bloca podul timp de o oră, iar dacă nu vor înțelege, vom instala acolo posturi”, a atenționat liderul transnistrenilor din Ucraina în cadrul unei conferințe de presă la Odesa, convocate de grupul de inițiativă pentru eliberarea jurnalistului Serghei Ilcenco, reținut de KGB-ul transnistrean pe 18 martie.

Feciorul lui Ilcenco, Nikolai, prezent la conferința de presă, a comunicat că pe 21 martie, în cadrul unei ședințe închise de judecată, tatăl său a fost arestat pe un termen de două luni. Potrivit lui Nikolai Ilcenco, tatăl lui nu este autorul acelui articol provocator, invocat de KGB-ul transnistrean pentru arestarea lui Serghei Ilcenco. În momentul publicării acestui material pe Internet, Nikolai Ilcenco, împreună cu tatăl său, se deplasau din Ucraina în Transnistria. Nikolai Ilcenco consideră că adevăratul motiv al persecutării tatălui său este critica adusă autorităților nerecunoscutei RMN și colaborarea lui Serghei Ilcenco cu mass-media ucraineană.

Organizația Obștească „Uniunea Transnistrenilor din Ucraina” a fost constituită în primăvara anului 2013 la Odesa. Inițiatorul organizației a fost deputatul din opoziție al Sovietului Suprem de la Tiraspol Dmitri Soin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?