Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

USAID va finanţa crearea unui centru de excelenţă IT în Moldova

23 mar. 2015,, 17:00   Ştiinţă şi IT
4634 3
Будет создан центр совершенствования в сфере IT
Foto: gov.md
Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) va finanţa crearea în Moldova a unui centru de excelenţă în domeniul IT, informează agenţia "Infotag".

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a spus după întrevederea cu directorul reprezentanţei USAID în Moldova, Kent Larson, că "insuficienţa de cadre calificate în domeniul IT este una dintre problemele sectorului".

Potrivit lui, "pentru rezolvarea acesteia, Ministerul creează un centru de excelenţă IT în baza Universităţii Tehnice din Moldova, precum şi va revizui programul de studii".

Filip a menţionat că "a fost elaborat un proiect de lege privind parcurile IT. Se propune implementarea unui impozit unic pentru rezidenţii parcurilor IT virtuale. Ca urmare, va fi asigurat un sistem de administrare fiscală simplu, cu reguli clare şi transparente de activitate".

"Astfel, va fi eradicată birocraţia şi corupţia, iar investitorii vor alege Moldova ca destinaţie pentru dezvoltarea unor afaceri în IT", a menţionat ministrul.

Și directorul reprezentanţei USAID consideră că "crearea parcurilor IT va contribui la dezvoltarea businessului în diferite domenii".

Kent Larson a menţionat că "SUA vor sprijini în continuare dezvoltarea sectorului TIC în Moldova, iar printre priorităţile USAID pentru următorii ani se regăsesc centrul de excelenţă IT şi parcurile IT".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?