Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oazu Nantoi: Coaliţia minoritară este o minciună care amenință viitorul european al țării

23 mar. 2015,, 16:00   Politică
5053 17
Нантой: миноритарная коалиция - это "коллективный Янукович
Foto: esp.md
Coaliţia minoritară formată de Vlad Filat, Vlad Plahotniuc şi Vladimir Voronin este o minciună ce ameninţă viitorul european al Moldovei şi ţara trebuie să scape de ea, deoarece este un "Ianukovici colectiv", consideră expertul politic, directorul de program al Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi. Acesta a spus luni, în cadrul prezentării grupului de iniţiativă a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), că "în ultimii ani Moldova a trăit în minciună şi a venit timpul ca ţara să fie returnată cetăţenilor", informează agenția „Infotag”.

"Timp îndelungat am trăit minciuna comunistă în perioada URSS. După aceasta, opt ani am trăit minciuna comunistă a lui Vladimir Voronin. Sînt împotrivă ca viitorul european al ţării mele să fie sacrificat şi să degradeze. Doar în comun cu UE putem stopa degradarea totală a ţării", consideră Nantoi.

Potrivit lui, din cauza laşităţii actualei guvernări, Moldova îşi poate pierde statalitatea.

"Poate fi transformată în federaţie, condusă din afară, cu stabilirea pe Prut a cortinei de fier. Sînt împotriva ipocriziei din jurul conflictului transnistrean şi împotriva trădării de către guvernare a cetăţenilor ce locuiesc în stînga Nistrului, batjocoriţi de regimul autoritar de la Tiraspol", a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?