Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ANRCETI: Nu a fost depusă nicio cerere pentru licența de un milion de euro

19 mar. 2015,, 09:45   Economie
3099 0
ANRCETI: Nu a fost depusă nicio cerere pentru licența de un milion de euro
Foto: mbs.md
În Republica Moldova a fost declarat nul rezultatul concursului pentru acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz în scopul furnizării rețelelor şi serviciilor publice de comunicații electronice mobile terestre de acces radio de bandă largă (BWA) și acces radio fix (FWA), informează NOI.md.

Concursul respectiv a fost anunțat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) la 19 ianuarie 2015. Potrivit unui comunicat emis de ANRCETI, Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului a calificat rezultatul acestui concurs nul pe motiv că pînă la data limită de depunere a cererilor (13 martie 2015) nici una din cele patru licenţe expuse la concurs nu a fost solicitată.

Se preconiza că licenţele expuse la concurs vor fi acordate pe un termen de 15 ani. Licenţa oferă titularului dreptul de a utiliza o sub-bandă de frecvenţe (ea reprezintă un bloc din 10 canale radio cu lărgimea a cîte 5 MHz fiecare) cu lărgimea totală de bandă de 50 MHz în vederea furnizării comunicaţiilor electronice publice de acces radio în bandă largă de tip fix, nomadic, mobil direct la utilizator.

Cîştigătorii concursului urmau să fie selectaţi în cadrul unui concurs deschis, internaţional, cu aplicarea procedurii de selectare comparativă, conform criteriilor şi condiţiilor stabilite în caietul de sarcini pentru acest concurs, aprobat prin hotărîrea ANRCETI la 30 decembrie 2014.

Expunerea la concurs a celor patru licenţe este prevăzută de Programul de management al spectrului de frecvenţe radio pe anii 2013 – 20120, aprobat de Guvern. Potrivit acestui act normativ, preţul minim de expunere la concurs a unei sub-benzi de frecvenţe radio din banda 3400-3600 MHz este de un milion de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?