Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Regim simplificat de trecere a hotarului pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, de sărbători

16 mar. 2015,, 10:30   Politică
3824 2
Для жителей правого и левого берегов Днестра упростят пересечение границы в дни праздников
Foto: tv7.md
Chișinăul și Tiraspolul au convenit să revină la practica anterioară de simplificare a traversării hotarului administrativ între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor pascale. Informația a fost comunicată de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, în cadrul briefingului comun cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, în contextul problemei circulației libere a persoanelor, informează NOI.md.

Evgheni Șevciuk a menționat că partea transnistreană se pronunță pentru minimalizarea barierelor, iar pentru aceasta e nevoie de rezolvat un șir de probleme, de care se vor ocupa grupurile de lucru corespunzătoare.

„Am convenit la prima etapă să reluăm practica de simplificare a procedurii de traversare a hotarului în perioada marilor sărbători religioase, cum ar fi Paștele, Paștele Blajinilor, posibil Crăciunul, pentru ca în aceste zile să nu apară cozi la hotar. Am convenit să elaborăm un mecanism simplificat de traversare a hotarului în aceste zile. Vine Paștele și vă veți putea convinge de simplificarea procedurii. Cred că este un pas foarte pozitiv”, a declarat Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?