X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vlad Filat: Moldova trebuie să se opună războiului informațional cu Rusia

13 mar. 2015,, 11:15   Politică
6956 10
Foto: gagauzmedia.md
Evenimentele care au acum loc în Găgăuzia constituie o dovadă elocventă a faptului că Moldova trebuie să se opună războiului declanșat împotriva ei (de Rusia), spre fericire, nu unei amenințări militare, ci informaționale, și ea trebuie să contracareze amestecul direct în treburile interne ale republicii. O declarație în acest sens a făcut liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de pe postul TV N4, relatează NOI.md.

Filat a menționat că dacă înainte amestecul în treburile Moldovei era efectuat de la distanță, sub formă de fotografii cu președintele Rusiei și mesaje indirecte, atunci acum emisarii ruși vin direct și participă în procesul electoral de alegere a bașcanului Găgăuziei.

Vladimir Filat a specificat că unul dintre candidații la postul bașcanului (Irina Vlah, susținută de Kremlin) poartă la gît drapelul Federației Ruse, și nu al Republicii Moldova sau al Găgăuziei (el a avut în vedere fularul Irinei Vlah). Potrivit spuselor liderului PLDM, acestea sînt „lucruri importante, care necesită să fie discutate și condamnate”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?