X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vlad Filat: Vrem ca Partidul Liberal să se regăsească la guvernare

7 mar. 2015,, 11:15   Politică
6618 5

Филат: Мы хотим, чтобы Либеральная партия оказалась во власти
Foto: noi.md

Partidul Liberal Democrat doreşte ca Partidul Liberal să se găsească la guvernare şi speră că va fi formată în cele din urmă o coaliţie PLDM-PDM-PL. Declaraţiile au fost făcute de către liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei emisiuni televizate.

Preşedintele PLDM a spus că formaţiunea pe vare o conduce a făcut tot posibilul ca să fie formată o alianţă de guvernare pro-europeană majoritară, însă a întâmpinat din partea PL , în special a lui Mihai Ghimpu, „o încăpăţinare şi o abordare egoistă faţă de principiile care urmau să stea la baza formării coaliţiei”. „Nu am crezut că din cauza unui minister poţi să arunci în aer o ţară şi să nărui o coaliţie”, a spus Filat.

Liderul liberal democrat a mai declarat că în pofida neînţelegerilor avute în procesul de negocieri cu PL, mizează pe o comunicare cât mai bună cu deputaţii din Partidul Liberal, mai ales când va fi nevoie de votat legi ce ţin de reforme şi procesul de integrare europeană. „De fapt, am avut un guvern minoritar şi anterior, deşi pe hârtie exista o majoritate parlamentară. Pentru ca să ajungem să fie votate anumite legi, se dădeau adevărate bătălii. PCRM este un partid care prin votul lor demonstrează că are interese comune cu ale noastre. PCRM nu mai prezintă un pericol. Pericolul îl prezintă PSRM care reprezintă şi propagă interesele unui alt stat. Totuşi, eu vreau ca PCRM să nu mai condiţioneze şi să influenţeze mersul lucrurilor, dar să facă acest lucru Partidul Liberal”, a adăugat Filat.

Potrivit preşedintelui PLDM, Partidul Liberal ar putea veni la guvernare după alegerile locale. „Nu este exclus că PL a ales să rămână în opoziţie pentru ca să câştige postul de primar al Chişinăului. Îmi pare rău că n-au înţeles că acest scop pot să-l atingă fiind la guvernare, asumându-şi responsabilitatea guvernării în condiţii dificile pentru ţară”, a mai spus Filat.

Referindu-se la plecarea din PLDM a fostului premier Iurie Leancă, Vlad Filat a declarat că regretă această plecare, care reprezintă o pierdere atât pentru el personal, cât şi pentru întreg partidul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?