Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele Consiliului Federaţiei Ruse: UEE nu exclude cooperarea Moldovei cu ţările Europei

6 mar. 2015,, 15:45   Politică
4429 8
ЕАЭС не исключает сотрудничество Молдовы со странами Европы
Foto: bloknot.ru
Uniunea Economică Euroasiatică (UEE) este o piaţă enormă pentru mărfurile moldoveneşti, care nu exclude posibilitatea cooperării cu ţările din Europa. O declarație în acest sens a făcut ieri preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, în cadrul întrevederii de la Moscova cu liderul fracţiunii PSRM, Zinaida Greceanîi, şi candidatul sprijinit de socialişti la funcţia de başcan, Irina Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa rusească, Matvienko a asigurat că Consiliul Federaţiei "este deschis pentru interacţiune cu Parlamentul Moldovei şi, în particular, cu Partidul Socialiştilor, a cărui victorie convingătoare la alegerile parlamentare vorbeşte despre existenţa unui sprijin serios al integrării euroasiatice din partea alegătorilor moldoveni".

În opinia Valentinei Matvienko, "aspiraţia statelor occidentale să atragă Moldova cu orice preţ în procesul de integrare europeană, de a impune ideea globalizării, nu vor aduce avantaje populaţiei republicii".

Matvienko a apreciat pozitiv "tendinţa în care unele forţe politice din Moldova găsesc posibilităţi de a dezvolta contactele cu Rusia pe linia relaţiilor interregionale, atît în domeniul economic, cît şi umanitar".

Greceanîi a relatat că "majoritatea populaţiei Moldovei sprijină cursul spre bune relaţii cu Rusia".

"Pentru Moldova este important să nu piardă partenerii strategici, relaţiile cu care s-au format de-a lungul secolelor. Semnarea Acordului de asociere cu UE nu înseamnă că nu trebuie să avem relaţii de parteneriat cu Rusia", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?