X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fost premier: Partenerii externi au obosit de neglijenţa autorităţilor

6 mar. 2015,, 13:15   Politică
5959 4
Гречаная: внешние партнеры устали от халатности власти и требуют отчета о деньгах
Foto: tomsk.ru
Partenerii externi ai Moldovei au obosit de neglijenţa şi fărădelegile guvernării proeuropene şi au decis să solicite un raport despre modul în care au fost folosite resursele financiare obţinute de Moldova din contul contribuabililor străini, consideră fostul premier, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor (PSRM), Zinaida Greceanîi.

Solicitat de "Infotag", ea a spus că înmînarea premierului a recomandărilor de către ambasadorii acreditaţi în Moldova, este un caz fără precedent, care generează gînduri neplăcute.

"Ambasadorii nu ar fi recurs la acest pas, fără a avea un motiv serios. Evident, nu doar oamenii sînt îngrijoraţi de situaţia social-economică din ţară, dar şi donatorii internaţionali. Ei au finanţat multe proiecte, care nu au adus rezultate", a menţionat Greceanîi, adăugînd că "dreptul internaţional nu permite ambasadorilor să facă diferite recomandări, însă niciodată în Moldova acestea nu avea caracter ultimativ".

"Din păcate, puţin probabil că Guvernul va avea o abordare serioasă asupra soluţionării acestor subiecte. Problema principală este că astăzi la putere în ţară se află un guvern din umbră, nicidecum un cabinet de miniştri format din tehnocraţi independenţi", a spus Greceanîi.

Partenerii externi au îndemnat autorităţile ca în decurs de 100 de zile să ia măsuri în privinţa luptei cu corupţia, de îmbunătăţire a situaţiei şi sectorul financiar-bancar, reglementarea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?