Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

America pregăteşte înarmarea Ucrainei

6 mar. 2015,, 03:00   Externe
9884 40

Foto: ruvr.ru

Vicepreşedintele Parlamentului ucrainean Andrei Parubii a anunţat miercuri pentru postul de televiziune 5 Kanal că reprezentanţi ai Kievului şi Washingtonului au început discuţiile privind livrarea de armament Ucrainei, relatează Interfax.

"În prezent, purtăm discuţii la nivel tehnic cu privire la (...) tipurile de arme neletale ce vor fi livrate în curând Ucrainei", a afirmat vicepreşedintele Parlamentului ucrainean.

Andrei Parubii a anunţat că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în Statele Unite s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt de la Pentagon şi membri ai Consiliului de Securitate, precum şi cu adjunctul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland. El a dezvăluit, totodată, că a prezentat o listă cu arme necesare Ucrainei. Potrivit lui, lista conţine atât arme letale, cât şi neletale.

Mai mulţi senatori americani au cerut în repetate rânduri furnizarea de armament Kievului, în timp ce Franţa, Finlanda, Italia şi Germania se opun. Washingtonul încă nu a luat o decizie în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?