Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tulbure: Declarația lui Filat va afecta relațiile moldo-ruse

5 mar. 2015,, 17:40   Politică
16629 15

Tulbure: Declarația lui Filat va afecta relațiile moldo-ruse
Foto: noi.md

Analistul politic Alexei Tulbure consideră că declarația făcută astăzi de Vlad Filat, privind imixtiunea Federației Ruse în treburile interne ale țării este o mișcare politică bine gîndită. Politologul a precizat pentru NOI.md că poziția exprimată de liberal-democrat în Parlament va afecta cu certitudine relațiile moldo-ruse.

„Este începutul unei mișcări din partea partidelor de guvernare în ajunul alegerilor bașcanului, care vine să faciliteze situația unor candidați înscriși în cursă și să îngreuneze situația altora. Acum mă tem că e vorba de o pregătire pentru acțiuni similare celor din alegerile parlamentare, cînd a fost scos din cursă partidul lui Renato Usatîi. Mă mir că Filat a făcut aceste declarații. Nu exclud că va fi pusă în aplicare o tentativă de excludere a Irinei Vlah din cursă, pe motiv că este susținută deschis de Federația Rusă.Se încearcă pregătirea opiniei publice pentru anumite acțiuni meschine, care vor fi întreprinse de guvernare. Mă tem că pe Filat nu îl îngrijorează situația din sudul Moldovei, dar rezultatul alegerilor din Găgăuzia”, a explicat Tulbure.


De cealaltă parte, expertul IDIS Viitorul, Cornel Ciurea, susține că declarația făcută de liderul PLDM nu va afecta în niciun fel relațiile dintre cele două țări.

„Filat este în drept să facă asemenea declarații, iar Rusia este în drept să le ignore, așa cum fac și alte state care se implică în procesele electorale ale altor țări. Nu cred că relația bilaterală se va înrăutăți după aceste declarații. Cred că Rusia va lua act de aceste mesaje, va nega acuzațiile și va continua acțiunile din Găgăuzia”, a menționat Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?