X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iniţiativa lui Șevciuk privind reducerea corpului de deputaţi, respinsă pentru a treia oară

5 mar. 2015,, 09:40   Politică
4528 0
Foto: novostipmr.com
Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN a respins miercuri iniţiativa legislativă a preşedintelui Evgheni Şevciuk privind reducerea numărului de deputaţi de la 43 la 35.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentantul politic al preşedintelui, Irina Barbaroş, a argumentat iniţiativa prin faptul că, în caz de "optimizare", economia urmează să fie de 929 de mii de ruble ($83,6 mii), care pot fi redirecţionate pentru reutilarea tehnică a organului legislativ. De asemenea, ea a menționat că, conform statisticii, la şedinţele plenare se prezintă în medie circa 30 de deputaţi.

Însă aceste argumente nu au convins majoritatea deputaţilor. Asemenea iniţiativă este înaintată de Şevciuk pentru a treia oară, dar fără succes.

Nu a fost sprijinită de deputaţi nici propunerea de a reduce numărul secţiilor de vot de la 43 la 35 "în legătură cu reducerea numărului populaţiei republicii".

Preşedintele Comitetului pentru legislaţie, organe de drept, protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, Galina Antiufeev, a spus că iniţiativa este întîrziată.

"Conform deciziei SS privind desfăşurarea pe 29 noiembrie 2015 a zilei unice de vot pentru alegerea deputaţilor Sovietului Suprem şi consiliilor locale,pînă pe 29 august urmează să fie stabilite limitele circumscripţiilor electorale, formate comisiile. Din acest motiv, timp pentru asemenea schimbări serioase pur şi simplu nu este", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?