Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

UE critică Rusia pentru că nu le-a permis unor aleși europeni să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

3 mar. 2015,, 22:00   Externe
6196 11

Foto: lenta.ru

Refuzul Rusiei de a permite unui număr de doi aleși europeni să participe la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov a fost denunțat marți de Uniunea Europeană (UE), care și-a exprimat regretul că Moscova a invocat "motive aparent arbitrare", relatează DPA și AFP.

Refuzul de intrare în Rusia de care s-au lovit eurodeputata letonă Sandra Kalniete, trimisă înapoi de pe aeroportul moscovit Șeremetievo, dar și președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, este "o clară încălcare a principiilor de bază", a comentat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic european, Maja Kocijancic, apreciind că decizia este contrară acordurilor dintre UE și Rusia privind regimul vizelor.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a șefei diplomației europene, Federica Mogherini, a respins justificarea Moscovei pentru această decizie, conform căreia prezența eurodeputatei letone ar fi reprezentat o amenințare pentru securitate sau ordinea publică din Rusia, ca fiind una "necredibilă". La rândul său, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat că decizia Moscovei este "un afront grav pentru relațiile UE-Rusia".

"În vremuri care impun reținere și bunăvoință, administrația rusă continuă să apese toate butoanele care produc efecte într-o direcție contrară celei a detensionării", a afirmat Shulz, precizând că va solicita "o explicație oficială" din partea Moscovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?