X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dictare în limba rusă pentru toată lumea

3 mar. 2015,, 17:30   Societate
8648 7

Foto: ngs55.ru

Aproximativ în cinci sute de orașe ale lumii unde există iubitori de limba rusă, pe 18 aprilie, se va scrie o „dictare totală”. Și chișinăuienii se vor putea alătura la ceilalți cîteva zeci de mii de oameni pentru a-și verifica cunoștințele gramaticale în limba rusă.

Toți doritorii de a-și verifica nivelul de cunoaștere a gramaticii limbii ruse vor scrie, sub dictare, un text alcătuit de scriitorul rus, doctorul în științe filologice Evgheni Vodolazkin. Textul este compus din trei părți. Prima parte a acestuia va fi dictată celor din Orientul Îndepărtat, Siberia de Est și alte țări ce se află pe același fus orar; a doua parte este destinată locuitorilor din Ural și Siberia de Vest, iar cea de-a treia – locuitorilor din partea europeană a Rusiei, Europa și America.

La Chișinău „Dictarea totală” se va desfășura la Centrul Rus de Știință și Cultură și în mai multe locuri special amenajate, despre care organizatorii vor anunța mai tîrziu. La eveniment poate participa orice doritor care cunoaște limba rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?