X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Filat și Leancă, chemați să dea explicații în Parlament

3 mar. 2015,, 16:10   Politică
6443 5

Foto : votarea.md

Fostul premier Iurie Leancă și liderul PLDM, Vlad Filat, vor fi audiați de Comisia specială de anchetă pe marginea situației de pe piața valutară, dar și a celei de la BEM, Banca Socială și Unibank. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Comisiei, Marcel Răducan, informează NOI.md.

Potrivit deputatului, cei doi urmează a fi audiați la solicitarea unor membri ai Comisiei. "Comisia s-a autosesizat în urma unor declarații ale lui Iurie Leancă, făcute în cadrul unei emisiuni televizate. Îi vom invita în Parlament joi sau vineri”, a precizat Răducan.

Totodată, președintele Comisiei de anchetă a precizat că vineri urmează a fi audiat și guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Pînă la ora actuală, Comisia a examinat răspunsurile oferite de BNM, Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție, în ceea ce privește situația de pe piața valutară. Marcel Răducan s-a arătat nemulțumit de mersul anchetei.

„Aș dori să fie mai repede, dar, luînd în calcul volumul mare de informații pe care l-am cerut de la Banca Națională, durează pregătirea raportului. Dacă nu ne încadrăm în timpul rămas, vom cere plenului Parlamentului să-l prelungească”, a spus Răducan.

De cealaltă parte, socialistul Igor Dodon, membru al Comisiei de anchetă, a declarat că majoritatea parlamentară și guvernatorul BNM încearcă să scape de responsabilitate.

„Din informațiile noastre, Banca Națională a luat decizia să aloce circa 10 miliarde de lei din rezervele sale pentru a acoperi gaura de la BEM. Noi am cerut să fie prezentate hotărîrile de guvern secrete, semnate de Leancă, și cele ale Consiliului de administrație, semnate de Drăguțanu. Colegii din comisie o fac pe mortul în păpușoi. Comuniștii fac jocul PD și PLDM”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?