X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Tiraspol a avut loc un miting împotriva majorării tarifelor şi preţurilor

2 mar. 2015,, 16:45   Societate
5802 1
В Тирасполе прошел митинг протеста против повышения тарифов и цен
Foto: europalibera.org
O acţiune de protest împotriva majorării tarifelor şi preţurilor a avut loc sîmbătă în Parcul "Pobeda" din Tiraspol. Organizatorul acţiunii este mişcarea "Unitatea Populară" în frunte cu deputatul Sovietului Suprem (SS) Anatoli Dirun.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul mişcării, la acţiune au participat circa 700 de oameni, care au purtat pancarte şi au scandat "Preţurile sar – oamenii plîng", "Criza face ravagii, iar demnitarii huzuresc", "Majoraţi pensia şi salariul, apoi taxele", "Nu furtului comunal", "Guvernarea este darnică la mituri, dar cresc numai tarifele".

Dirun le-a relatat manifestanţilor că anul trecut a înregistrat în SS o iniţiativă privind îngheţarea tarifelor pentru populaţie în domeniul RCL şi monopolurilor naturale.

"La şedinţa în care s-a discutat acest subiect a fost prezent şi şeful statului nostru. El i-a şi convins pe deputaţi să nu voteze pentru acest proiect de lege. Ba mai mult, ni s-a promis că tarifele nu se vor majora. Însă ce am primit în ianuarie anul curent? Răspunsul la această întrebare fiecare îl poate vedea în facturile sale. Nu este doar minţirea populaţiei, este incapacitatea unui bărbat de a-şi respecta cuvîntul", s-a indignat el.

Deputatul a criticat programul anticriză adoptat de Guvern fără avizul Parlamentului, promiţînd să prezinte săptămîna aceasta măsurile de ieşire din situaţia de criză.

"Trebuie solicitată şi obţinută îngheţarea tarifelor, atît în sectorul RCL, cît şi în domeniul reglementării de stat, de a supune controlului civic toate subiectele legate de cheltuirea veniturilor acumulate din achitarea facturilor pentru gazele naturale. Trebuie format un ajutor financiar anticriză. Toate cererile şi deciziile, fără răspundere personală şi fără modificarea sistemului de administrare în teritoriu nu vor semnifica că s-a schimbat ceva. Trebuie investit în sectorul real al economiei. În caz contrar, întreprinderile vor stagna şi vor pierde pieţele de desfacere. Aceasta vizează şi agricultura", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?